ΧΟΡΟΙ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


970829_10200911678411734_213504909_nΟ Λαογραφικός – Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» δίνει “ραντεβού” με την Ελληνική Παράδοση και τους απειράριθμους Τρικαλινούς φίλους της την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων (έναντι Δημοτικού Σταδίου).
Απολύτως συνεπής στο ιδανικό που υπηρετεί επί 32 συναπτά έτη με πολιτιστική ευσυνειδησία και συλλογική συνέπεια, διοργανώνει και φέτος ετήσια εκδήλωσή υπό τον τίτλο «Χοροί – Τραγούδια – Δρώμενα της Ελληνικής Παράδοσης». Θα είναι ό,τι πιο παραδοσιακό, ό,τι πιο γνήσιο, ό,τι εγγύτερο στις ρίζες μας.
500 χορευτές/-τριες του Ομίλου θα παρουσιάσουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (ηπειρωτική και νησιωτική χώρα). Γι’ αυτό το λόγο προασκούνται αρκετά και εντατικά το τελευταίο πεντάμηνο υπό τις οδηγίες των χοροδιδασκάλων, συνεχιστών & θεματοφυλάκων μιας παλιάς, αιωνόβιας παράδοσης, Αποστόλου Σκρέκα, Ηλία Ζαχαράκη, Αθηνάς Σιδέρη, Σταύρου Σούλιου, Χρήστου Σούλιου του Ι., Στέλλας Μπλάνα, Έλσας Σκρέκα και Σταυρούλας Σούλιου.

Η συνύφανση του χορού με την μουσική, το τραγούδι, τη φορεσιά και τα (αυθεντικά) δρώμενα της κάθε περιοχής είναι η βασική φιλοσοφία της μεγάλης εκδήλωσης, που θα πλαισιώσουν ο Χρυσόστομος Μητροπάνος από τις πιο καθαρόαιμες φωνές του δημοτικού τραγουδιού, ο χαρισματικός Μάνος Κουτσαγγελίδης (τραγούδι – κανονάκι), ο πάντοτε θαλερός Ιωάννης Γκουζιώτης (τραγούδι) και οι εκλεκτοί μουσικοί Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), Βασίλειος Γαλάνης (κρουστά), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Μάριος Σαρακατσάνος (λαούτο).

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στον καιρό της κρίσης δεν θα αφήσει τον Πολιτισμό να υποχωρήσει. Έχει το… σχέδιο, την υποδομή, την δυνατότητα, την γνώση, την εμπειρία, τη θέληση, τους ανθρώπους. Δεν αφήνει απ’ τα χέρια του την πυξίδα της Παράδοσης. Συμβάλλει καθημερινά και καθοριστικά στην διατήρηση και διάδοσή της. Μια (συστηματική) προσπάθεια που επιβραβεύεται, ένα (ακαταπόνητο) έργο που αναγνωρίζεται τοπικά και πανελλαδικά.

Ημερομηνία: 19/05/2013 18:30 – 20:30
Τοποθεσία: Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων (έναντι Δημοτικού Σταδίου)

  • Facebook
  • Facebook2
  • YouTube