Ο Ασκληπιός για 2η συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


3676_468610146523080_2022257713_n
Στην παράσταση “Ήθος αρμονιών, γενών και ρυθμών”
του Παναγιώτη Μυλωνά” που πραγματοποιήθηκε στις 11/11/2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και μεταδόθηκε από την ΕΤ1 την Κυριακή του Πάσχα , έλαβε μέρος ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων “Ο Ασκληπιός”
Συμμετείχε με 50 χορευτές και χορεύτριες, οι οποίοι χειροκροτούνταν ακαταπαύστως και ενθουσιωδώς από τους 2.000 θεατές -ανάμεσά τους και πολλοί Τρικαλινοί, που ζούν στην Αθήνα. Το χορευτικό, που είχε προετοιμαστεί τέλεια από τους χοροδιδασκάλους Ηλία Ζαχαράκη, Σταύρο Σούλιο, Αθηνά Σιδέρη και Χρήστο Σούλιο, παρουσίασε με γνήσιο και αμιγώς παραδοσιακό τρόπο χορούς της περιοχής μας, προβάλλοντας αποτελεσματικά και εντυπωσιακά το άξιο προσοχής έργο που επιτελείται στους κόλπους του, μα και τον πλούτο του τοπικού λαϊκού πολιτισμού.

Συνόδευσε 10 μελής δημώδης ορχήστρα, με επικεφαλής τον φημισμένο αοιδό Χρυσόστομο Μητροπάνο – επίτιμο μέλος του Λ.Χ.Ο.Τ. Η μουσική διεύθυνση, τα κείμενα και η παρουσίαση φέρουν τη «βαριά» υπογραφή του μουσικολόγου – λαογράφου Παναγιώτη Μυλωνά, ο οποίος διατηρεί στενότατους φιλικούς δεσμούς με τον «ΑΣΚΛΗΠΙΟ» επί 40 συναπτά έτη. Σκηνοθέτησε ο Τάσος Μπιρσίμ, ενώ η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκε στον Βασίλειο Ι. Οικονόμου.
Επικεφαλής της Τρικαλινής αποστολής ήταν ο Γιάννης Σούλιος, έχοντας στο πλευρό του τον γραμματέα του Ομίλου Σωτήρη Γοργογέτα και τον πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Σωτήρη Τόγελο.

ask2 ask3

  • Facebook
  • Facebook2
  • YouTube