Ετήσια Εκδήλωση 6/1/2012


30 ΧΡΟΝΙΑ “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”

Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κλείνει φέτος τριάντα χρόνια αδιάκοπης και δημιουργικής λειτουργίας. Δραστηριοποιούμενος μέσα στο πλαίσιο των καταστατικών του υποχρεώσεων έθεσε εξαρχής ως στόχο του τη διατήρηση και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη μετάδοσή της στη νεότερη γενιά ως αναγκαίο στοιχείο στη συγκρότηση της ταυτότητας του ανθρώπου στους σύγχρονους σχηματισμούς και στην ομοιομορφοποίηση της ανθρώπινης κοινωνίας. Γι’ αυτό το 2012 θα είναι ένας συνεχής εορτασμός και οι εκδηλώσεις του ομίλου μας θα είναι ενταγμένες στην τριαντάχρονη διαδρομή του.

 

Στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του:Διοργανώνει από την ίδρυσή του ανελλιπώς τη σημερινή εκδήλωση.

ημερίδες με θέματα σχετικές με την παράδοση.Ακόμηφεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών από την χώρα μας και το εξωτερικό.ειδική εκδήλωση το 2003 στην οποία βραβεύθηκανόσοι με οποιονδήποτε τρόπο προσέφεραν υπηρεσίες στον «Ασκληπιό».

Έλαβε μέρος σε πάρα πολλά διεθνή φεστιβάλ χορευτικών εντός και εκτός της Ελλάδας,σε εκδηλώσεις σε όλες, σχεδόν, τις πόλεις του ηπειρωτικούκαι του νησιωτικού χώρου της χώρας μας.Συνεργάζεται με τους πολιτιστικούς φορείς του νομού μας, της χώρας μας ,αλλά και το Απόδημου Ελληνισμού.

Σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΤ1, ΝΕΤ, ALTER, ANT1, Tv10, ASTRA TV,TRT, ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV) και ιδιαίτερα στις εκπομπές, «Μουσική Παράδοση» της ΕΤ1 με τον Παναγιώτη Μυλωνά και «Στην υγειά μας» της ΝΕΤ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο,προβάλοντας τόσο τον όμιλο όσο και την πόλη πανελλήνια, αλλά και στον απόδημο ελληνισμό..

Αυτά που χαρακτηρίζουν τον «Ασκληπιό»συνέπεια και ευθύνη σε ό,τι κάνει προσοχή, αυστηρότητα στην περιγραφή, τη λεπτομέρεια, για το καινούργιο και ό,τι συνδέεται με τη χορευτική και μουσική παράδοση ανάγκη για συνεχή δημιουργία ,πίστη στη χρηστική αξία της παράδοσης και ιδιαίτερα για τη νεολαία ,προσφορά στην πόλη, τον πολίτη, τη νέα γενιά και έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Λ.Χ.Ο. «Ασκληπιός» για τις δραστηριότητές του και την εν γένει προσφορά του στον πολιτισμό τιμήθηκε με το βραβείο «Θεσσαλός 2006» από την «Θεσσαλία TV»

Το Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες στους πρωτεργάτες και συντελεστές που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην 30χρονη εντυπωσιακή πορεία του «Ασκληπιού», Διοικητικοί παράγοντες, Χοροδιδάσκαλοι, Μουσικοί, Χορευτές-τριες. Επίσης στους συμπολίτες και τα Μ.Μ.Ε. Για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στην προσπάθεια αυτή του ομίλου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Νίκος Σούλιος για την πολύτιμη,ανιδιοτελή και αδιάλειπτη προσφορά του στον “Ασκληπιό” και γενικότερα στο λαϊκό πολιτισμό.Προσφέρει επί 45 χρόνια τις υπηρεσίες του στη λαϊκή παράδοση και επί 30 συναπτά χρόνια στον Ασκληπιό , ως ιδρυτικό μέλος, μέλος στο πρώτο Δ.Σ , ώς χοροδιδάσκαλος και ώς διευθυντής των χορευτικών του ομίλου.Επίσης επικεφαλής και χοροδιδάσκαλος για πολλά χρόνια στα χορευτικά του Δήμου Τρικκαίων και σε πολλούς εκπολιτιστικούς συλλόγους.

 

  • Facebook
  • Facebook2
  • YouTube